Home Sitemap Contact
  Welkom Leiderschap Diensten Resultaat Inspiratie Agenda Contact

Inspiratie

Onze inspiratie komt uit veel bronnen, vaak in combinatie. Op deze pagina vindt u enkele inspirerende voorbeelden.

Commercial Apple “Think different”
Je niet laten tegenhouden door conventies. Niet ‘zo gaat het nu eenmaal’ maar op eigen verantwoordelijkheid actie ondernemen. Nergens beter samengevat dan in deze Apple commercial.

Boeken “De angst voor vrijheid”, “De zelfstandige mens” en “Liefhebben”
Leiderschap is niet eenvoudig. Vaak is moed nodig om zelf verantwoordelijk te zijn. In zeer scherpe analyses beschrijft Erich Fromm waarom. Diepgewortelde angst voor vrijheid staat (persoonlijk) leiderschap in de weg. Hard werken, doorgaan en echt willen, het is te doen.

Theatershow “BSUR”, Jan Jaap v.d. Wal
Kan je beter inhoud geven aan begrippen als essentie, verantwoordelijkheid, creativiteit en mogelijkheden? Moeilijk denkbaar. Een prima show die aanmoedigt om het niet te laten bij een avondje genieten. Concreet ermee aan de gang en er dagelijks invulling aan geven.

Film “Friends & Crocodiles”
Poliakoff’s commentaar op Engeland in de jaren ‘80 en ‘90. Perspectieven op leiden en laten leiden. Vrijheid, creativiteit, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, afhankelijkheid, protocollen, afstandelijkheid, ontwijken allemaal subtiel geschetst. Consequenties worden zichtbaar en invoelbaar gemaakt.

Boek “Impro, improvisation and the theatre”
Voor wie leiderschap serieus neemt is deze klassieker van Keith Johnstone een prima inspiratiebron. Hoofdstukken over status, spontaan positief reageren, beeldende verhalen en maskers die mensen dragen. Met oefeningen die voelbaar maken hoe creatief leiderschap energie geeft.

Film “Groundhog Day”
Je onbewust door van alles laten leiden. Geen lol in het leven. Niet krijgen wat echt belangrijk voor je is. En dan… één kans, één dag… en weer, en weer… Totdat… Loslaten, eigen verantwoordelijkheid, een creatieve levenshouding als basis voor geluk.

Boek “Screw it let’s do it”
Hoofdstukken als “Gewoon doen!”, “Heb lol in het leven!”, “Stel jezelf op de proef” en “Sta op eigen benen”. Richard Branson, oprichter van Virgin, ondernemer en leider pur sang. Zijn autobiografie en “Business Stripped Bare” zijn het lezen ook meer dan waard.


Pracsens documenten (PDF)
Groundhog Day, het is soms even oefenen…
  Welkom LeiderschapDiensten Resultaat InspiratieContact Sitemap

Pracsens B.V. Ermelo   info@pracsens.nl   Kvk-nummer: 08111696