Home Sitemap Contact
  Welkom Leiderschap Diensten Resultaat Inspiratie Agenda Contact

Diensten

Project- en programmamanagement

Even dit en dan weer aan het werk. Projecten en programma’s doen we er vaak ‘even’ bij naast de reguliere werkzaamheden. Oog zien te houden voor de doelstellingen maar ook aandacht besteden aan implementatie en overdracht.

Flexibiliteit
Projecten en programma’s zijn bedoeld om vastgestelde doelen te realiseren. Toch is flexibiliteit een prima aanpak. Alert zijn op veranderingen. Veranderingen van het doel en de weg ernaar toe. Op die manier blijkt het mogelijk om omstandigheden maximaal te gebruiken. Kansen benutten en voordeel halen. Dit vraagt een open houding. Dat is soms even wennen.

Verantwoordelijkheid
Vrij en open met dingen omgaan, maar niet te vrij. Als leidinggevende ben je voor veel verantwoordelijk. Daar mag je op aangesproken worden. Mensen, middelen, budget, tijdslijnen, doelstellingen. Balanceren tussen allerlei factoren en staan voor wat je doet. Moed durven tonen. Je nek uit te steken en er voor gaan. Niet vanzelfsprekend, die durft!

Ruimte
Projecten ‘even’ naast de dagelijkse activiteiten doen. Prioriteiten en afhankelijkheden conflicteren. ‘Laat de stuurgroep maar een besluit nemen!’ Tja. Kunnen we er vanuit gedeelde belangen samen uitkomen? Meestal lukt dat wel. Scheelt beslissers veel tijd en het project hoeft niet te wachten. Ruimte voor project en lijn. We werken toch voor hetzelfde? Dat is essentieel.

We leveren
Pracsens levert ervaren project- en programmamanagers. Ze brengen de ‘gereedschapskist’ mee die bij het vak hoort. Wel zijn ze net even anders. Ze brengen wat extra, een houding en mentaliteit die maakt dat ze er staan. Wilt u dat het voor echt elkaar komt? Zij ook.


 


Interim- en verandermanagement

We zullen nu toch echt iets anders moeten. Ingeslepen gewoontes, vastgezette werkmethoden terwijl de omgeving niet stilzit maar doorontwikkelt. Het is de lijnmanager dit gat te dichten en de operatie te laten meegroeien. Soms geleidelijk,soms heel snel.

Stabiliteit
Leiderschap, zelf ergens voor staan. Ook voor medewerkers. Veranderingen hebben dan minder impact en worden kansen. Niet iets vanzelfsprekends. Zeker niet. Als leidinggevende goed om daar oog voor te hebben. Iets te bieden om na te volgen. Helder essenties en redenen aan te geven. Kaders te schetsen wanneer veel onduidelijk is. Dat is de uitdaging.

Vertrouwen
Wie geef ik welke verantwoordelijkheid en wanneer ? Wat ligt bij mij en wat niet? Essentiële vragen bij verandering. Betrouwbaarheid getoetst. Iedereen kijkt, wat doet hij of zij? Bij nieuwe verantwoordelijkheden hoort: even wennen. Fouten maken mag. Er van leren moet. Aanspreekbaar zijn en doorgaan. Eerlijk balanceren. Met vertrouwen in jezelf en de ander.

Creativiteit
Veranderingen gaan zelden als gepland. Vaak is dat prima. Het onverwachte kan hele mooie resultaten opleveren. Dan moet je dat natuurlijk wel zien. En willen benutten! Tegenvallers gebruiken, missers uitbuiten. Niet vechten wel strijdbaar. Onverbeterlijk reëel optimisme. Een open, creatieve houding geeft onverwacht veel resultaat. Perfect toch! Wel wat vreemd soms.

We leveren
Pracsens levert ervaren interim- en verandermanagers. Mensen die de klappen van de zweep kennen. Veel veranderd zijn en hebben. Ze weten hoe moeilijk veranderen soms kan zijn, wat leiden, en volgen inhoudt. U gaat veranderen? Zij leiden de verandering met u mee.

Terug naar boven
 


Ondersteuning

Mensen en middelen die iets mogelijk maken. Uitvoerend werk heeft niet altijd de hoogste status. Toch is het juist daar waar succes of falen bepaald wordt. De klant heeft er tenslotte direct mee te maken.

Initiatief
Doen wat je moet doen, wat gevraagd wordt. Netjes en op tijd. Zo hoort het. Maar is het ook leuk? Inspirerend? Vervullend? Kijk net eens wat verder. Doe net wat meer. Kom net met dat idee dat het verschil maakt. Er ontstaat dan een leuke spanning. De spanning van: eens kijken wat er nu echt kan! Het gaat steeds harder. Van lijdzaam uitvoeren naar uitvoerend leiden.

Openheid
Strategie bepalen. Wat wel vertellen, wat niet? Dit vind de leidinggevende vast niet leuk… Authentiek, een veel gehoord begrip tegenwoordig. Niet eenvoudig in de praktijk. En niet alleen om het te zijn. Soms is het moeilijk de harde waarheid te horen en aanvaarden. Mensen die open en eerlijk zijn. Er tegen kunnen zegt wat over onszelf.

Inzicht
Hoe werkt dit eigenlijk? Leg eens uit. Ja, en dan? Vaak is het slim om ‘domme’ vragen te blijven stellen. Door te vragen, het anders te bekijken. Te blijven nadenken en het echt te willen snappen. Wel eens iets uitgelegd aan iemand die u echt wilde begrijpen? Ervaren hoe dit dingen op een rijtje zet? Inzicht en oplossingen geeft? Zo ja, dan wilt u het vast vaker.

We leveren
Pracsens levert tijdelijk uitvoerend personeel voor diverse functies in diverse vakgebieden. Medewerkers met inhoudelijke kennis die je om een boodschap kunt sturen. Zelfstandige mensen die open zijn, inspireren en uitgedaagd willen worden. Die niet afwachten maar leergierig op pad gaan. Zoekt u die?

Terug naar boven
 


Leiderschapsopbouw

Om te bepalen wat je minimaal moet doen, wat je kan laten en waar nog mogelijkheden zitten moet je wel weten waar het eigenlijk om gaat. Wat de essentie is. Die kan in de waan van de dag wel eens verloren gaan, leiderschap wordt lastig. Het is goed om dan even te herijken en opnieuw de essentie te bepalen.

(Her)activeren leiderschap
Leiderschap is verantwoordelijkheid nemen. Dat moet je zelf doen, als individu of organisatie. We kunnen het hooguit tijdelijk overnemen. Daarnaast kunnen we uitzoeken wat er echt speelt, waar het over gaat. Samen bekijken waar blokkades zitten of mogelijkheden over het hoofd worden gezien. Mensen de leiding laten nemen, in actie laten komen. Actie uit eigen verantwoordelijkheid.

Workshop “Leiderschap, wat doen we nu?”
Vanuit onze eigen essentie is deze workshop ontstaan. We diepen hierin uit wat er werkelijk speelt. Filmfragmenten maken gevoelsaspecten herkenbaar en bespreekbaar. Daardoor komen we snel tot de kern en werken toe naar activiteit en leiderschap. Het gaat diep en is soms confronterend. Deelnemers vinden het erg waardevol. Belangrijk zijn de situatie van deelnemers en organisatie en de match tussen de essentie van beide.
Brochures over de workshop en onze achtergrond vindt u bij ‘Inspiratie’.

Begeleiding/ interventies
Een leider begeleiden lijkt tegenstrijdig. Leiders zitten niet te wachten op iemand die vertelt hoe het moet. Dat doen we dan ook niet. We luisteren, spiegelen, stellen vragen en confronteren. Je moet er tegen kunnen maar dan is het wel prettig. Een basis voor eigen verantwoordelijkheid. Iemand de interventie laten doen, de boodschap laten brengen? Geeft soms net wat extra ruimte om verantwoordelijkheid te nemen.

De essentie uit uw gegevens
Marktleider worden? Op kosten? Op kwaliteit? Steeds meer informatie zit in systemen. Vaak versnipperd. Het echte inzicht in producten of diensten ontbreekt hierdoor. Ondermeer door onze ervaring met productmigraties kunnen we snel tot de kern van gegevens doordringen. Als het nodig is halen we ze overal vandaan. Op die manier krijgt u inzicht en kunt u sturen op basis van essentie. Essentieel voor een leidende marktpositie.

Terug naar boven

Onze diensten

Project- en programmamanagement

"Leidinggevenden die realiseren en overdragen."

Interim- en verandermanagement
"Leidinggevenden die mee verbeteren van binnenuit."

Ondersteuning
"Medewerkers die dingen mogelijk maken. "

Leiderschapsopbouw
"Net dat duwtje wat leiderschap soms nodig heeft."In de workshop fragmenten uit onder andere:
Freedom writers


No Reservations


Thirteen Days


House


Changing Lanes  Welkom LeiderschapDiensten Resultaat InspiratieContact Sitemap

Pracsens B.V. Ermelo   info@pracsens.nl   Kvk-nummer: 08111696