Home Sitemap Contact
  Welkom Leiderschap Diensten Resultaat Inspiratie Agenda Contact

Leiderschap

Leiderschap is voor ons: “leiden en laten leiden”. Bezig zijn met wat belangrijk is. Voor mensen in organisaties en daarbuiten. Verantwoordelijkheid nemen en op een creatieve manier gebruik maken van mogelijkheden.

Leiden en laten leiden
Het best wel prettig om je te laten leiden. Door anderen, door gedachten, emoties, status, door ‘zo gaat het nou eenmaal’. Meegaan met de stroom. Maar hoe leuk is dat nou eigenlijk? Heb je dan iets om trots op te zijn? Krijg je echt iets voor elkaar, heb je echt geleefd? Vaak niet. Zwem eens enthousiast tegen de stroom in. Ga eens echt ergens voor. Dat is niet altijd makkelijk, soms krijg je een tik. Maar je doet wel echt iets, je leeft!

Verantwoordelijk
Ben je verantwoordelijk voor je acties? En voor degene aan wie je leiding geeft? Of leg je de verantwoordelijkheid bij procedures, planning, afdeling y, persoon x, management, organisatie(cultuur), marktomstandigheden, opvoeding of noem maar op? Leiderschap legt die verantwoordelijkheid bij jezelf. Zelf bepalen hoe te handelen en de gevolgen ervan aanvaarden, elke keer opnieuw.

Creatief doorzetten
Leiderschap is niet maar wat doen. Nee, het gaat ergens over. Die essentie bepaalt elke actie. Sommige natuurlijke leiders weten niet precies wat hen drijft. Dat kan soms, vaak ook niet. Dan is het zaak duidelijk te hebben waar het echt om gaat. Alles daar op te richten. Gaat iets fout? Jammer, leren en doorgaan. Creatief verder met hoe het wel kan. Open en eerlijk over wat er speelt. Ballast weg en actie.

Deze mentaliteit levert verrassend veel resultaat op. Dat niet alleen, het is nog leuk ook! Plezierig samenwerken aan iets wezenlijks, wie wil dat niet?

 Leiden en laten leiden
  Welkom LeiderschapDiensten Resultaat InspiratieContact Sitemap

Pracsens B.V. Ermelo   info@pracsens.nl   Kvk-nummer: 08111696